Leiderschapstraining

In 500 uur naar een nieuwe toekomst

Echt leiderschap vergt enorm veel van ons. Elke dag op hoog niveau presteren onder zware druk van verantwoordelijkheden, verwachtingen en sociale verplichtingen. Het is constante topsport en lichamelijk en geestelijk uitputtend. Daarom biedt Instituut Sprinng je 500 uur voor jou om je prestaties en energie op conditie te houden en te voorkomen dat je afstand tot jezelf en je omgeving ervaart.

Nu aan de slag!

Serieuze uitdagingen verdienen een serieuze aanpak. Er kunnen allerlei oorzaken zijn waarom jij weet dat het jouw tijd is om in jezelf te investeren, doordat je vastloopt of problemen bij jezelf, in je werk of privéleven ervaart. Die hebben vaak hun wortels in het verleden maar openbaren zich nu. De problemen kun je een periode ontkennen, wegstoppen of verdoven. Maar er komt een moment voor echte actie. En dan is vandaag beter dan morgen of overmorgen.

Holistische begeleiding en behandeling

Instituut Sprinng biedt een intensieve holistische Leiderschapstraining: een begeleidingstraject van (in de regel) een jaar waarbij alle vlakken van de mens aan bod komen. De begeleiding en behandeling zijn intensief en diepgravend. Op basis van ruim negen jaar ervaring met deze aanpak van begeleiden blijkt dat dit een van de zeer effectieve methode waarmee een blijvend resultaat geboekt wordt.

Het team is deskundig en multidisciplinair: de specialisten en behandelaars richten zich op: denken, voelen en doen – hoofd, hart en handen – verleden, heden en toekomst – lichaam, geest en ziel – op het leven buiten jou en het emotionele leven in jou. De specialisten werken aanvullend aan elkaar; vaak individueel met jou, soms in groepsverband. Persoonlijk ontwikkelen betekent verbinden met jezelf en met je omgeving.

Daarom is er ook een programma voor jouw naasten. Ook dat is een voorwaarde om jouw resultaten te bestendigen en om jouw omgeving en de nieuwe generatie leiders een goed voorbeeld en een solide en gezonde basis te geven.

Veiligheid en volledige vertrouwelijkheid

De Leiderschapstraining van Instituut Sprinng duurt in de regel een jaar. Dat is geen aaneengesloten tijd, maar zo’n vijfhonderd uur begeleiding die start met een intake op verschillende niveau’s om helder te maken welke steun en begeleiding jij het beste kunt gebruiken. Dit betekent dat er verschillende manieren aangewend worden om een zo compleet mogelijke intake te doorlopen. Denk aan een gesprek met een psycholoog, psychiater, coach en aan verschillende testen, waar nodig en zinvol. Als het lichaam signalen geeft die onderzocht moeten worden zal hier ook aandacht voor zijn door bijv. een medische keuring. Wij garanderen je absolute discretie, veiligheid en vertrouwelijkheid. Alle uitkomsten zijn input voor jouw jaarplan, zodat wij jou de beste begeleiding kunnen geven waar jij naar verlangt.

De sabbatical

Je gaat een periode met sabbatical. Jouw periode wordt natuurlijk in overleg ingepland en indien nodig opgedeeld in meerdere periodes. Bij Instituut Sprinng betekent intern dat je een periode verblijft op Jachtslot Le Logis in Chenaud (Dordogne) waar je individueel op alle vlakken wordt begeleid: emotioneel, lichamelijk, geestelijk en sociaal. In Chenaud werk je alleen en samen met je begeleiders maar ook samen met andere deelnemers. De begeleiding is altijd individueel en op maat. Als je een partner hebt, wordt er ook een relatieweek opgenomen in jouw jaarplan. Heb je kinderen, dan zullen wij hen ook enkele dagen verwelkomen indien gewenst. Deze dagen zijn intern in Frankrijk of Nederland.

Een jaar: intensieve persoonlijke begeleiding

Voor – en na deze interne periodes is er begeleiding in Nederland. Je krijgt persoonlijke begeleiding via 1-op-1 gesprekken (face-to-face of via Skype ) en ondersteunend via e-mail of chat. Je neemt deel aan bijeenkomsten en workshops. Een van de teamleden van Instituut Sprinng is je persoonlijke coach. Deze coach houdt samen met jou de vinger aan de pols tijdens jouw jaar. Snel schakelen, jouw traject aanpassen als dat gewenst is en een sparringpartner hebben, zorgen ervoor dat jij krijgt wat je nodig hebt met maximale aandacht.

Investering en vergoeding

De Leiderschapstraining duurt ongeveer tweeënvijftig weken en het zullen ongeveer vijfhonderd uur begeleiding zijn. Het coachings- en begeleidingstraject is zakelijk aftrekbaar. Afhankelijk van het persoonlijke traject en wensen zijn er ook kosten die vergoed worden door de ziektekostenverzekeraar, afhankelijk van de dekking van je zorgverzekering en eigen wensen. Voordat je de handtekening zet en jezelf het mooiste cadeau geeft dat je aan jezelf kunt geven, is jouw investering voor het totale traject helder. Bovendien begrijpen we de behoefte aan anonimiteit en vertrouwelijkheid. Uiteraard worden alle persoonsgegevens volstrekt vertrouwelijk behandeld.