Commitment

Het is van het grootste belang dat jouw beslissing om deel te nemen aan de Leiderschapstraining volledig ondersteund wordt door je eigen omgeving. Maar verreweg het allerbelangrijkste is je eigen wil om te veranderen. Zonder jouw intrinsieke motivatie en je volledige commitment zal het je nooit lukken om jouw oude leefstijl af te breken. Het moet echt uit jezelf komen, want persoonlijk groeien en afscheid nemen van oude gewoontes, is keihard werken. Maar je beloning is dan bijzonder groot en waardevol. Jouw beste versie wordt zichtbaar! Je ontvangt bovendien het Certificaat Leider in het Levensritme als bekroning van het volledige jaarprogramma en van je levensreis in vier seizoenen.

 

Een levensreis in vier seizoenen

De ontmoeting, jouw wens, het overzicht – de winter

Een persoonlijke ontmoeting is essentieel om te ervaren of jij je veilig en goed voelt om jouw mooie reis met ons te ondernemen. Met jouw wensen voor groei en weten, plus de aspecten waar je tegenaan loopt, gaan we onderweg in deze leiderschapstraining. Dan onderzoeken we via verschillende intakes allerlei aspecten waardoor jij en wij een goed overzicht hebben van wat er speelt. Op die manier maken we bespreekbaar wat bespreekbaar moet zijn en kun jij onderkennen en herkennen en stemmen we af welk pad jou groei kan bieden. En als dit overzicht er is, weet jij en weten wij waar jij staat en waar aan gewerkt kan worden.

De ontluiking, het onderzoek, het inzicht – de lente

Soms starten we in de leiderschapstraining direct na de intake met de begeleiding, soms eerst met een medisch-lichamelijk traject om je conditie en gezondheid op peil te brengen. Want ieder traject is anders, iedereen heeft namelijk iets anders nodig. Jouw jaar betekent: een jaar lang met jezelf onderweg zijn en achterlaten wat niet meer functioneert en ruimte maken voor alles waar je zo naar hebt verlangd. Een jaar van coaching, training, ervaring, beleving, onderzoeken en uitwerken, diep gaan en stilte. Vol mooie ontmoetingen met jezelf en anderen. En een jaar dat jou naar een nieuwe fase in jouw leven brengt. Weer zinvol, met meer ontspanning, diepgang, verbinding en blijheid.

Als je een partner hebt, dan wordt die in het proces betrokken – alles in overleg. En voor je partner (en eventuele kinderen) is er een apart programma om samen te groeien naar openheid, verbondenheid, onafhankelijkheid en blijheid.

De groei, het oefenen, het doorzicht – de zomer

Naast je dagelijkse werk ben je met een persoonlijke opleiding bezig, op zoek naar jouw authenticiteit voor je eigen leiderschap. Stapje voor stapje ontvouw jij je, waardoor jij jezelf beter begrijpt en erkent. Leer je verwelkomen wat er allemaal is. Sluit je je niet meer af voor iets wat je nog niet hebt ontdekt of niet durft toe te laten. Sta je open voor de mooie ontmoetingen, ervaringen en gesprekken die je laten zien hoe het ook kan. Dit is een periode van leren, oefenen, net als de zwaarste opleiding die jij tot nu toe hebt gedaan. Dit doe je niet alleen, ons team staat voor jou klaar.

Maar ook jouw directe omgeving helpt om jouw maximale persoonlijke groei mogelijk te maken. Zo ontwikkelt het jaarplan zich gedurende jouw reis. Je zult krijgen wat je nodig hebt voor groei.

De voltooiing, de aankomst, het uitzicht – de herfst

Dan is dit het moment waarop je mag inzetten wat je hebt geleerd in je leiderschapstraining. Benut dat en geniet van wat jij je hebt eigen gemaakt. Vanaf dit punt zul je nooit meer terug verlangen naar het moment vóór je keuze voor persoonlijke ontwikkeling. Dit is het punt waar je jezelf kent en herkent. En het punt waar verbinden de regel en geen uitzondering meer is. Hier heb je naar uitgekeken. Nu heb je weer perspectief en dat uitzicht nodigt je uit om nooit meer te stoppen met groeien! Dit is het punt waar jij jouw authentieke leiderschap hebt herpakt. Hier kun je genieten van je oogst door uit te delen zonder te nemen en te ontvangen met blijheid. Jouw Certificaat Leider in het Levensritme is je welverdiende bewijs van je verandering.