Locaties

Onze locaties in Nederland en Frankrijk

Instituut Sprinng heeft eigen locaties in Nederland en in Frankrijk. Hieronder vind je per locatie de bijzonderheden en kenmerken. Naast te werken vanuit de eigen locaties wordt er ook gebruik gemaakt van andere locaties in Nederland.

Hoofdlocatie, in Nunspeet op een landgoed van 2800 m2 in een bosrijke omgeving vind je rust, beslotenheid en comfort. Bovendien is het huis van alle gemakken voorzien en heeft het verschillende afzonderlijke spreek- en behandelkamers en plekken waar gewerkt kan worden. Daar kun je in alle veiligheid één-op-één gesprekken hebben of je even terugtrekken. Nunspeet is de thuisbasis van Vera en Max van de Ven. Dat betekent dat het huis leeft, en gezellig en comfortabel is. Er heerst geen kille, onpersoonlijke sfeer, maar het is een intieme en levendige omgeving om jezelf weer terug te vinden.

Jachtslot Le Logis in Chenaud (Dordogne)

Locatie waar intern verbleven kan worden, de Franse eigen locatie – Jachtslot Le Logis –  ligt aan de rand van het historische dorpje Chenaud. Hier in dit prachtige gebied vind je ons domein, op 3 hectare, prachtig gelegen in een kleine vallei aan de rivier La Dronne. Je vindt het dorpje Chenaud aan de westkant van de Dordogne. Le Logis is echt een bijzonder jachtslot, gebouwd in verschillende eeuwen, met een grote schuur met een toren, een aparte Pigeonnier en een oude waterput. Daarbij is het oorspronkelijke oudste deel van het jachtslot gebouwd in 1626 (op fundamenten uit 1098). En de andere delen schuur en torentjes zijn in de 18e en 19e eeuw erbij gebouwd. Niet alleen is het huis sinds 2006 grondig en met respect voor de historie gerenoveerd onder leiding van Vera en Max, maar ook volledig aangepast aan de wensen van deze tijd.

La Dronne als privézwembad

Het jachtslot ligt op een prachtig, weelderig landgoed. In alle jaargetijden is het hier heerlijk vertoeven in de uitgestrekte tuin onder de eeuwenoude lindes. Ga wandelen tussen de fruitbomen, de platanen of in het kleine bos. Ontdek de verschillende terrassen en besloten plekken. Geniet langs de waterkant op het ruime terras – 4 x 7 meter en deels boven het water – van het kabbelende water. Het riviertje La Dronne is mooi en rustgevend. En ter hoogte van Le Logis is een kleine waterval. De rivier voelt als een natuurlijk, uitgestrekt privézwembad waar heel af en toe kano’s voorbij komen. Het water is helder en perfect als zwemwater.
Afgelopen  zomer hebben we een 9 holes par 3 baan aangelegd op het terrein. De greens bestaan nu nog uit kort gemaaid gras.
In 2020 hebben wij deze baan uitgebreid om ook voetgolf te kunnen spelen.