Partners

Groeien doe je niet alleen

Als jij verandert dan verandert er iets in het systeem. Zomaar veranderen en de anderen achterlaten is niet de weg naar verbinden. Daarom is het belangrijk de mensen in jouw omgeving mee te nemen in jouw proces. Instituut Sprinng heeft dan ook een  begeleidingstraject voor naasten – partner en kinderen. Niets is mooier dan deze reis samen te ervaren.

Partners en naasten

Groeien doen wij niet alleen. Hoe mooi is het dat, als we dit weten, we ook kunnen beseffen dat wij de ander nodig hebben voor onze eigen groei. Met elkaar leven we binnen het gezin in een familiesysteem. Dat betekent dat we elkaar nodig hebben in ons leven. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij een partner- en kinderprogramma aan moeten bieden zodat wij het gehele familiesysteem kunnen steunen als een van de partners stappen zet in de positieve verandering.

Wij hebben een mooi individueel programma op onze locaties die de partner bij ons kan volgen. De naasten krijgen een intensieve individuele begeleiding in zeven dagen (vier dagen en drie dagen intern). Sinds 2009 hebben we al veel mooie mensen begeleid die positieve stappen wilden zetten voor zichzelf en binnen de relatie. Naast de interne dagen wordt ook individuele coaching en begeleiding gegeven, dit alles in overleg met elkaar.  Dus ook op maat wordt de begeleiding gegeven.

Relatiebegeleiding

Hoe mooi is het om naast je individuele ontwikkeling ook samen een mooie stap te zetten om jullie relatie nog meer tot groei te laten komen. Het is zo bijzonder dat we samen onderweg gaan, maar vaak vergeten onze relatie alle aandacht te geven die die nodig heeft. We zijn druk met van alles waardoor de relatie vaak op de laatste plaats komt. Ouders laten kinderen niet in de steek, dat is een onbewust iets in ons systeem. Onbewust denken we waarschijnlijk ook dat als je voor elkaar hebt gekozen, je elkaar ook niet in de steek laat. In de steek laten betekent niet eens dat je uit elkaar gaat maar wel dat er minder verbinding is dan op het moment dat je verliefd werd op elkaar. Daarom is het mooi om net als dat je nu jezelf alle ruimte geeft om weer glans en verdieping te krijgen ook je relatie deze aandacht krijgt.

Daarom begeleiden we deelnemer en naasten om weer deze glans samen te ervaren. Een echt mooie ‘APK-week’ waar je onder begeleiding weer alles ophaalt wat jullie zo bindt en bijzonder maakt. Mochten jullie kinderen hebben, dan kiezen we er ook voor om jullie in de laatste dagen als gezin de glans te ervaren. Zo kunnen jullie vol blijheid en liefde samen verder onderweg.

De (cadeau) kinderen

Het spreekt voor zich dat wij ook veel zorg voor de kinderen hebben. Daarom hebben wij een individueel maar ook mooi groepstraject waar de kinderen welkom zijn. Een betrokken team staat klaar om met de kinderen onderweg te gaan, hen inzicht te geven in alles wat zij nodig hebben om samen met de ouders te groeien. De kinderen volgen hun eigen programma en zullen ook enkele dagen aansluiten in de relatieweek. Meer informatie over het programma voor kinderen en de ondersteuning vind je hier.