Sisser

Het is tijd om te stoppen met roken

Je kent alle argumenten. Je voelt dat roken slecht voor je is. En je weet dat roken leidt tot een voortijdige dood. Maar toch lukt het je niet om te stoppen. Dat is niet verwonderlijk. Roken is een serieuze verslaving. Ieder jaar doen gemiddeld 1 miljoen mensen (ruim een derde van de rokers) een serieuze stoppoging. Minder dan 10 procent slaagt (bron: Trimbos Instituut). Gemiddeld begint 80 procent van de gestopte rokers binnen een half jaar weer. Zelfhulpmateriaal als boeken en appjes en kortdurende begeleiding blijken daarbij veel minder effectief dan intensieve ondersteuning.

Dus rook je nu nog. Ook omdat in jezelf misschien een aanleiding zit voor verslaving. Maar nu is het echt tijd om te stoppen met roken. Voorgoed! Wij kunnen jou steunen en begeleiden als jij definitief de sigaret en je verslaving wilt doven.

We bieden ook een effectief incompany-traject voor organisaties die rookvrij willen worden en medewerkers helpen gezonder en productiever te worden. Start vandaag en schrijf je in voor het succesvolle begeleidingstraject Sisser.

 

Waarom rook je?

Sisser is het effectieve begeleidingstraject om echt te stoppen met roken. Je werkt aan je fysieke verslaving, die eigenlijk het makkelijkste te temmen is. Maar we werken samen ook aan de diepere laag van je verslaving. Je krijgt zicht op waarom je rookt en zult echt ontdekken en voelen dat roken geen optie meer is. Ondersteund door een team professionals richt je je op je energieke en emotionele lichaam (het voelen) en je mentale lichaam (het denken). Met coaching en via oefeningen leer je ingesleten denk- en gedragspatronen te herkennen en doorgronden. Zo kun je gezonder, effectiever en prettiger leven, zonder roken.

Instituut Sprinng en Spoor6

Sisser is ontwikkeld door Instituut Sprinng en wordt uitgevoerd in samenwerking met Spoor6. Beide organisaties hebben als missie om mensen met veiligheid, vertrouwen en creativiteit te begeleiden naar een geestelijk en lichamelijk gezonder leven zonder verslaving. Het begeleidingsteam bestaat onder andere uit een (verslavings-)arts, psychologen, coaches waaronder een paardencoach, homeopaat, hypnotherapeut, acupuncturist, psychotherapeut, yogatrainer en coach mindfullness en EMDR.

Je werkt in individuele sessies en in de groep met elkaar. In de interne week worden verschillende methoden en technieken ingezet. Denk aan een combinatie van coaching, yoga, sport, systemisch werk, voeding, mindfullness en meditaties. Je leert jezelf zien en kennen als niet-roker. De eerste fase is de intake, samen ontdekken hoe het traject vorm moet krijgen voor jou. Tweede fase van de begeleiding is een interne week op een landgoed in de Dordogne of op een locatie in Nederland, daarna als laatste fase volgt de begeleiding in Nederland. In totaal duurt het traject zes maanden. Hieronder vind je de data waarop de begeleidingstrajecten starten.

Het programma – stoppen met roken

De intake is in Nederland. Daar voer je gesprekken met (verslavings-)arts, psycholoog en coach. Het doel is jou te leren kennen en een beeld te krijgen van jouw situatie en motivatie. In overleg gaan we het traject voor jou uitzetten.

Het hoofdonderdeel van het traject is een week intern. Soms in Nederland en soms Frankrijk. De locatie in Nederland wordt bekendgemaakt bij inschrijving. In Frankrijk verblijf je in Jachtslot Le Logis – in een prachtige, rustige en inspirerende omgeving. In beide locaties volg je individuele sessies en groepssessies. Het doel is in deze week je  intensief te begeleiden bij de detox en je te helpen naar de fase dat stoppen met roken voor altijd een feit is.

Na deze week laten we je uiteraard niet alleen. Je moet het wel zelf doen, maar we blijven je steunen met coaching en sessies. In totaal volg je in het programma minimaal 14 individuele sessies en 24 groepssessies.

De kosten voor dit traject van zes maanden, exclusief reiskosten, zijn € 3.495,- (ex btw voor zakelijke deelnemers). Bedenk dat zo’n zelfde bedrag nu ongeveer in een jaar in rook opgaat. Met als bonus een slechtere gezondheid, minder energie en een ongezonder uiterlijk. Investeer nu eenmalig in jouw gezondheid en pluk daar de rest van je leven de vruchten van. Bovendien wordt bij een aantal zorgverzekeraars een stoppen met roken-traject deels vergoed in de aanvullende zorgverzekering. In dat geval kun je enkele onderdelen declareren. Dit kan oplopen tot een vergoeding van € 1.000,-.

Voor bedrijven die hun werknemers gunnen te stoppen met roken is er een InCompany training ontwikkeld.  Voor meer informatie zie hier.

Start Sisser begeleidingstrajecten – schrijf je nu in!

Inschrijven kan door een mail te sturen naar Sisser. Wil je eerst meer informatie, laat dat dan ook in je mail weten.