Instituut Sprinng

Succesvol groeien

In Instituut Sprinng komen vele jaren ervaring in coaching en begeleiding van leiders samen. Grondlegger Vera van de Ven heeft ruim 30 jaar in management en bestuur van financiële concerns gewerkt. Sinds 2008 zet zij zich in om mensen met zware taken en verantwoordelijkheid te helpen in hun verandering. Met onder meer InnEarth heeft ze op dat vlak al jaren veel succes. Voor Instituut Sprinng heeft Vera een complementair team samengebracht. Daarmee ondersteunt zij leiders op een effectieve en holistische manier in hun persoonlijke groei.

Instituut Sprinng is gericht op alle vormen van persoonlijke ontwikkeling. Denk aan behoefte aan emotionele ontwikkeling maar ook na eerst emotioneel en fysiek vastgelopen te zijn door burn-out, depressie en verslaving. In Instituut Sprinng komen kennis en kunde samen, gericht op persoonlijke groei. Anders gezegd, het is een afkickkliniek 2.0 voor herstart, opbouw en bestendiging. Het team biedt deskundige en effectieve behandeling en begeleiding. Zoals nodig bij persoonlijke ontwikkeling, burn-outs, alles hebben en niet gelukkig zijn, eenzaamheid, depressies en vele vormen van (klassieke) verslaving. Denk daarbij aan tabakverslaving, snuifcocaïneverslaving, gokverslaving, alcoholverslaving, medicijnverslaving, game- en seksverslaving.

Burn-out, depressie en verslaving

De aanpak is holistisch en de teamleden vullen elkaar aan. Ieder teamlid draagt vanuit zijn of haar expertise bij aan jouw verandering, verbetering en verdieping. Bij de Leiderschapstraining krijgt elke deelnemer de hulp die precies past bij ieders behoefte, situatie en wensen. Met dit traject wordt jou alles aangereikt wat jouw levensreis zo aangenaam en effectief mogelijk laat verlopen. Jouw persoonlijk leiderschap vanuit de plaats die jij in dit leven inneemt, wordt vergroot door jouw leegte op een andere manier te vullen, meer dan ooit tevoren. Jouw kwaliteit van leven maakt daarmee een sterke groei door en zal ook beklijven. Nooit meer zul je terug willen naar de tijd dat je alleen je kwaliteiten inzette samen met een leeg deel in jou.

Voor jezelf én je naasten

Holistisch betekent ook dat de hele persoon én – liefst – omgeving van de leider betrokken worden. Verslaving, of leegte in welke vorm dan ook, gaat immers ten koste van de persoon en diens naasten. Vaak bestaat de neiging om zware issues voor jezelf te houden. Verandering is alleen mogelijk als dat isolement doorbroken wordt. En jijzelf en je naasten weer hun eigen positie krijgen in het leven. Instituut Sprinng geeft de naasten dan ook een belangrijke rol. Want er moet ruimte komen voor samen ontwikkelen en groeien, begrip, voor vergeving en steun. Dat betekent niet: vergeven en vergeten. Wel betekent het samen keihard werken aan een nieuw leven op basis van vertrouwen. Bovendien biedt deze herstart een nieuwe generatie een gezonde basis voor hún ontwikkeling.